Γράφει ο αείμνηστος Κων. Ι. Καναβός, Δασονόμος, στο μοναδικό πόνημά του (Αθήνα 1980), ”Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΝΑΒΑΙΩΝ” : <<Όπως πρέπει να γνωρίζουμε την Εθνική μας Ιστορία, έτσι και κατά κύριο λόγο πρέπει να γνωρίζουμε και την οικογενειακή μας ιστορία >>.
Από το παραπάνω βιβλίο θα γνωρίσουμε όλοι την πολλή ενδιαφέρουσα οικογενειακή μας ιστορία που συνδέεται με πολλά Εθνικά γεγονότα και γι’ αυτό το λόγο, θα ενδιαφέρει πρόσωπα και εκτός του οικογενειακού μας περιβάλλοντος.


Η λέξη Κανναβός πρωτοαπαντάται στον Αριστοτέλη, όπως αναφέραμε στην ετυμολογία της, αλλά ως ό όνομα Κανναβός εμφανίζεται στην Ελληνική ιστορία γιά πρώτη φορά το 1203. Κοιτίς, ρίζα των Κανναβαίων υπήρξε η Κωνσταντινούπολη και μετά την άλωση πολλοί Κανναβαίοι διεσκορπίσθηκαν σε πολλά σημεία κυρίως της παλαιάς Ελλάδος, για να φύγουν την δουλεία των Τούρκων.
Στη συνέχεια και σταδιακά θα περιγράψουμε την ιστορία μας ως το κατωτέρω ευρετήριο:

By ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΝΑΒΟΣ

Εκπρόσωπος Τύπου και Επικοινωνίας στo Μουσείο Ραδιοφωνίας Θεσσαλονίκης Υπεύθυνοs Στρατηγικού Σχεδιασμού Social media Ολυμπιαδα για το νερο ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ International Association of Cretan journalists

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

I accept the Terms and Conditions and the Privacy Policy